Hapkido

Sin Moo Hapkido är en Koreansk självförsvarskonst, grundat av Dojunim Ji Ha Jae som anses vara en av de absolut viktigaste figurerna inom Hapkidons historia!

Hapkido är ett komplett Koreanskt självförsvarssystem som lär ut såväl slag, sparkar, kast, fasthållningar, ledlåsningar, fallteknik och traditionell vapenkonst. Mediation och Ki-stärkande övningar ingår även i träningen. Du lär dig effektivt försvar mot alla tänkbara angrepp och överfall.

Hos våra vänner i Lidköpings Kampsportsakademi utövas Sin Moo sedan länge och de har flera mycket kvalificerade instruktörer. Vårat samarbete med klubben innebär att vi tidvis får tillfälle att träna under deras högt graderade och duktiga instruktörer både hos dem i Lidköping och ibland när de besöker oss. Hapkidon har i dagsläget ingen egen sektion eller några regelbundna träningar hos oss, men kommer att göra ”gästspel” i vår ”Självförsvar- och Ju Jutsusektion”. Det man lär sig inom Hapkido är i allra högsta grad något vi kan omsätta i vårat utövande av Ju Jutsu – eller vice versa! Stilarna Hapkido och Ju Jutsu är i många delar lika, men skiljer sig ändock åt på många sätt utöver det faktum att den ena kommer från Korea, och den andra från Japan…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s